maanantai 16. syyskuuta 2013

Blogini suunta

Viikonloppu meni Lapualla hyvin levänneenä ja koulutehtävän kimpussa. Aloitin verkkokurssin laatujohtamisesta, en voinut uskoa että laatujohtamisesta kirjoittaminen onkin noin haasteellista. Ajattelin aluksi että tämä on ihan simppeliä, koska työelämässähän näitä nyt käytiin läpi. Onneksi kuitekin sain tehtyä ensimmäisen tehtävän.

Pohdiskelin viikonloppuna myös blogiani paljon, mihin suuntaan tämä on menossa ja mitä asioita voisin tuoda paremmin esille. Pitäisikö tuoda enemmän kursseista aiheita esille joita me käydään läpi. Teen kuitenkin muistiinpanoja joka kurssilta itselleni ja kirjoitan oppimispäiväkirjaakin markkinointi ja yrittäjyys kurssista tällä hetkellä. Mutta ehkäpä kuitenkin on parempi, että blogissani käyn enemmän pintaraapaisulla läpi asioita. Ehkäpä olisi hyvä linja blogille: "Mitä tänään opin koulussa ja miten menee?"

Kaksi viikkoa on nyt takana koulua ja mitä olen oppinut? 

Muistan, kun hain kouluun ja lopulta pääsin niin tuttavapiirissä sanottiin koulutuksesta: "Heität elämästäsi 3,5v hukkaan, et tule oppimaan mitään ja paska koulu" yllättävän paljon sain negatiivista palautetta koulutuksesta ja Tradenomeja pidetään ihan turhina. Täytyy myöntää että en mäkään tätä koulutusta aluksi arvostanut, varmaanki paljon oli kiinni siitä kun monet haukkuivat ja antoi sitä huonoa kuvaa.

Miten sitten itse tähän loppujen lopuksi päädyin oli oikeestaan se, kun en saanut sellaista työtä mitä olisin halunnut, koska työhaastattelut kaatuivat siihen, että en ollut käynyt korkeakoulua tai yliopistoa. Kyllä se pistää *piip*, kun sulle soitetaan että haastattelu meni hyvin, mutta meidän hallitus on linjannut että tähän työhön vaaditaan ammattikorkeakoulututkinto tai yliopisto. Olisihan mahikset olleet työkokemuksesta, mutta se koulutus!

Mutta pettymyksistä huolimatta tästähän oli lopulta mulle hyötyä, tämähän motivoi mua jatkuvasti kun mietin niinäpäivinä jos alkaa lapaset tippuun, että hetkonen mites kävikään siellä haastattelussa?

Okei, nyt voisi mennä tuohon mitä olen oppinut aiheeseen. En mä vaan tiedä mutta meikä on ihan intoa täynnä ja fiiliksissä. Opettajat ovat mahtavia, osaa opettaa ja käydään hyviä keskusteluja ja muutenkin luokkahenki hyvä. Jos tälläset fiilikset olisivat olleet 10 vuotta sitten olisin varmasti ihan jossain muualla... Mutta kaikellahan on tarkoituksensa, mun tie oli nyt näyttävästi se että duunarista koulunpenkille. (katsotaan sitten kun on koulutus suoritettu mitkä ovat fiilikset ja miten kävi)

Se mitä nyt olen oppinut on, että pitää oppia opiskelemaan. Pitää tehdä oppimispäiväkirjaa sekä muistiinpanoja. Läsnäolo tunneilla ei ole pakollista, ainakaan näissä kursseissa. Kustannuslaskenta tunnit ovat olleet sellasia missä olen oppinut eniten, kuitenkin se on itselle uutta. Mutta kyllä nämä kurssit jotka nyt meillä on meneillään liittyvät toisiinsa ja hoksaa toisella kurssilla että hetkinen tätä me käytiin läpi myös toisella kurssilla. Markkinointi kurssilla voidaan laskea kate vaikka se ei periaatteessa ole sen kurssin juttu.

Tämän viikon lukkari näyttää kyllä aika lepposalta, tänään oli parin tunnin koulupäivä ja pelkkää kustannuslaskentaan about 2h 30min...

Tämän illan teen oppimispäiväkirjaa ja pakkohan sitä on liikuntaakin käydä harrastamassa ennen nukkuumaan menoa.

6 kommenttia:

  1. Hei,

    Todella mielenkiintoinen blogi sinulla. Ulkoasu on selkeä ja idea oppimispäiväkirjasta on hyvä tapa motivoida itseään. Olen myös itse aloittanut liiketalouden opiskelut tänä syksynä. Samalla tradenomin tiellä siis ollaan.

    Itse sain enemmänkin positiivista palautetta, kun kerroin että olin päässyt opiskelemaan. Koulutus ei kuitenkaan ikinä ole turhaa, jos oma elämäntilanne vaan sallii opiskelut. Toki myös tuota mainitsemaasi negatiivista palautetta on muutamilta henkilöiltä tullut. Kommentit ovat lähinnä olleet luokkaa: ”niitä tradenomeja on niin paljon” - no, niin on minun mielestä insinöörejäkin. Itse näen kaupallisen alan kuitenkin myös tulevaisuuden työllistäjänä. Toivoisin ainakin itse hallituksen väläyttelemää Venäjän viisumivapautusta, joka toisi alalle takuuvarmoja työpaikkoja lisää.

    Itse olen oikeastaan samasta syystä opiskelemassa, eli en ole saanut mieleistä työpaikkaa ja työhaastatteluiden 2. sijat ovat enemmän kuin tuttuja. Totuus on mielestäni, että tänä päivänä työtä haetaan vain tutkinnoilla. Työkokemuksella ei ole niin väliä, tärkeintä työnantajille on vaan se, että 3. asteen tutkinto on suoritettuna.

    Olen myös itse hyvin innostunut ja motivoitunut opiskelusta, suoritetaan opinnot innolla negatiivisista kommenteista piittaamatta. Kaikkea hyvää opintoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitoksia palautteesta!

      Mukava kuulla, että on muitakin henkilöitä opiskelemassa omaehtoisella kolutuksella sekä samankaltaisia kokemuksia työhaastatteluista.

      Ikävä kyllä on merkkejä ilmassa, että työssä ollaan menossa kokoajan siihen, että koulutuksella on enemmän painoarvoa.

      No, mutta nyt meillä on hyvin asiat kun valmistutaan Tradenomiksi "joskus" niin toivon mukaan saadaan sitte paremmilla mahdollisuuksilla työpaikka :)

      Kiitoksia ja tsemppiä opintoihin!

      -JP

      Poista
  2. Hei,

    Oli mielenkiintoista lukea kokemuksistasi ja muiden ihmisten antamasta negatiivisestä palautteesta. Olen lähtöisin akateemisesta perheestä, jossa lähes kaikki sisarukseni ovat valmistuneet yliopistosta. Sain heiltä aina sellaisen kuvan, että vain yliopisto on "oikea" koulu ja tradenomin opinnot ovat ajanhukkaa.

    Opiskelin viime vuonna yliopistolla kemiaa, koska en siinä vaiheessa ollut varma tulevasta koulutuksesta ja painostus oli kovaa perheeni taholta. Huomasin että yliopiston ilmapiiri oli todella negatiivinen. Vain omaa koulutusalaa pidettiin hyödyllisenä ja muille opiskelijoille naurettiin ja haukuttiin heidän selkänsä takana.

    Olen tähän mennessä ollut todella tyytyväinen opiskella liiketaloutta. Ilmapiiri on positiivinen ja rento. Odotan innolla opintoja ja motivaationi on huipulla.

    Toivotan sinulla menestystä opinnoissasi, ja yritetään molemmat unohtaa negatiiviset kommentit. Hyvää syksyn jatkoa!

    Maso

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nöyrä kiitos palautteesta!

      Mukava saada palautetta ja ymmärrän jotenkin tilanteesi ja ei ole varmaankaa ollut helppo tie, jos perheessänne on odotukset, että akateeminen koulutus on numero yksi. Toivon, että perheesi tukee sinua kuitenkin valinnoissasi! Elät omaa elämää, et heidän ;)

      Meillä on myös todella hyvä ilmapiiri, en osaa toki sanoa minkälaista on Vaasan yliopistossa tilanne.

      Pidetään lippu korkealla ja eiköhän me sinne maaliin vielä päästä! :)

      -JP

      Poista
  3. Hei,

    Kiinnostava blogi sinulla, harvoin tulee tämän tyylisiä blogeja luettuakin! Itsekin aloitin tradenomin opinnot tänä syksynä. Hain sinne oikeastaan jo pari vuotta sitten, mutta silloin ei tradenominopinnot kuitenkaan kiinnostaneet, joten päätin lykätä sitä hieman. Opiskelin parissa vuodessa tarjoilijaksi ja sen jälkeen alkoi kiinnostus taas tradenominopintoja kohtaan, joten päätin ottaa lykkäämäni paikan vastaan. Päätöstäni en ole tähän mennessä katunut yhtään.

    Itse olen sitä mieltä, että työtä hakiessa työkokemuksilla ja suhteilla on enemmän arvoa kuin tutkinnolla.

    Negatiivista palautetta en itse ole opiskelu valinnastani saanut. Monelta olen vaan kuullut, että ”eikö tarjoilijan hommat kiinnostaneetkaan”, mutta onhan se nyt hyvä opiskella kun on vielä nuori.

    Meilläkin opettajat ovat mukavia ja asiansa osaavia, sekä luokan ryhmähenki todella mahtava.

    Iloa opiskeluun!

    JoTa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitoksia palautteesta! Kiva kuulla, että blogini kiinnostaa sinua :)

      Hyvä, että olet saanut selkeän päämärän, että nyt haluat opiskella ja toki nuorenahan on hyvä opiskella.

      Mukava kuulla, että opettajat ovat teillä siellä mukavia ja osaa opettaa.

      Hyviä opiskelu hetkiä ja toivon mukaan motivaatio säilyy loppuun saakka!

      -JP

      Poista